Garveriet - en hållbar matdestination

Garveriet i Floda är en ny spännande destination!  Här finns restaurang, kafé, butik, bageri, mötes- och kursloklaler -  med fokus på kunskap och innovation kring hållbar, lokal och småskalig matproduktion. Och vi får inte glömma bryggeriet; Bearded Rabbit.

 

Garveriet är en ny mötesplats - en plattform - för skapande av ett hållbart samhälle med fokus på mat. 

"White Guides årliga utmärkelse Årets Banbrytare tilldelas aktörer inom restaurangnäringen som har varit modiga och vågat bryta ny mark. Listan av årets nominerade domineras av företag som vill verka för hållbarhet i någon form.

Ett av dem är Garveriet i Floda, som slog upp dörrarna för gäster i oktober 2018.

– Det är helt fantastiskt, särskilt som att vi bara har varit öppna i tre månader. Det har varit otroligt kul att vara få öppna för gäster, det fanns inga ambitioner att vinna några utmärkelser, men det här känns helt fantastiskt, säger vd Karin Forsberg.

De har tidigare beskrivit sig som framtidens matdestination, med innovativ hållbarhet och lokal, småskalig matproduktion i fokus."

Allt från bageriet bakas på kulturspannmål. Och allt, även bullar, pajer och småkakor, gräddas i Garveriets vedeldade ugn. 

Garveriet komponerar menyn utifrån säsongens grönsaker och låter kött och fisk komplettera rätten istället för tvärtom. Vi väljer lokala råvaror, efter säsong, och använder allt. 

“Skafferiet” är butiken för lokalproducerad mat där du kan köpa en mängd olika varor som grönsaker i säsong, chark, ost och mejeriprodukter från lokala producenter. Här hittar du också produkter de själva tillverkar i bageri och restaurang.

49620916_390323468369978_705260380348009
45431042_355994245136234_220129918878692