HamraGård

EN KÄRLEKSFULL GÅRD - I Åsa, ett par mil söder om Kungsbacka, omgiven av vackra skogbeklädda kullar, ligger gården HamraGård. Gården har anor sedan 1600-talet! Den drivs idag av Anette och Martin Sten, som är fjärde generationen på gården. Idag har jordbruket cirka 20 modersuggor med tillhörande smågrisar, och 40-talet renrasiga Ryatackor.

”På HamraGård finns Ryafår som betar gårdens vallar, samt en mindre besättning grisar. Eftersom våra djurbesättningar är små, har vi möjlighet att se varje individ och ge varje djur den omsorg det behöver. På så sätt får vi friskare, gladare djur.

På markerna odlas främst vall och spannmål som foder till djuren, men även potatis, frukt, bär och grönsaker till husbehov och till våra marmelader och grönsaksinläggningar. Med respekt för djur och natur samt med stort hantverkskunnande förädlar de gårdens resurser.

 

Lamm- och fläskkött samt finfina charkvaror finns till försäljning i Gårdsboden, till detta ett par välsmakande tillbehör gjorda på egna odlingar. Du kan också handla mathantverk från andra duktiga mathantverkare i närområdet såsom mjöl, äpplemust, kryddor och kaffe. Inte nog med det – gården säljer även sina vackra lammfällar, garn och härliga ullprodukter.

morfar_sepia.jpg
grisen.jpg