Åstol

Åstol är en unik liten klippö – älskad och omtalad av många. Ön är bara 350 x 600 m! Åstol ligger mellan öarna Tjörn och Marstrand på den Bohuslänska kusten. De smala, bilfria asfaltsgränderna ringlar tätt. Åstol har varit bebodd sedan 1700-talet, då en av de stora sillperioderna utspelades.

I sydost ligger “Åledammen” med många intressanta växter. Den ligger i söderläge och är vindskyddad. På våren finns där massor av grodyngel och i slutet på sommaren många paddor och grodor. De många besökarna på Åstol kan njuta av utsökta måltider vid havskanten på den kända restaurangen Åstols Rökeri. Förutom restaurang har de eget rökeri, butik och sommartid en välbesökt musikscen.

Det finns flera möjligheter till bad runt Åstol. Bland annat på badplatsen Klockareudden, som är en naturlig saltvatten-pool mellan klipporna, med en vattenrutschkana och sandbotten.

I parken mitt på ön finns också en liten lekplats för de yngsta besökarna.

About Unique Visit
- West Sweden

 

You will enjoy comfortable, fun & interesting excursions when joining our bustours. Unique Visit takes you by minibus to amazing manors, castles, exhibitions, charming cafés, restaurants, gardens, arts & crafts and food artisans that have sustainability in focus and are located in West Sweden.  

Contact

 

+46 (0)31-363 65 15

Göteborg - Sweden

info@uniquevisit.se

Follow us on social media 

Information på svenska?

Välkommen att kontakta oss på

031-363 65 15 eller info@uniquevisit.se

  • Facebook
  • Instagram